HALstad Centraal

Na in 2012 en 2013 al in de finale te hebben gestaan, werd Ad Bruin uit Waarland afgelopen weekend eindelijk Open Langedijker Kampioenschap Driebanden 2018.

Ook dit jaar waren Waarlandse aandeel groot. Maar liefst 31 van de 56 deelnemers had een Waarlandse achtergrond. Richting de laatste 16 spelers was dit aandeel nog de helft. In tegenstelling tot oud-kampioenen als Piet Tijm, Gerard van Rozelaar en Jos Smit, zat titelverdediger Michel Kolkman hier nog bij.

Michel was hard op weg richting prolongatie door zijn tegenstanders geen kans te geven, maar in de halve finale stuitte hij op John Nolten uit Dirkshorn. De regerend kampioen werd in 10 beurten weggespeeld.

In de finale trof John oude bekende Ad Bruin. Na twee keer zilver verging het Ad deze keer beter; bijna alle beurten scoorde hij wel en na vijf caramboles in de 16e beurt stond hij op grote voorsprong.  Nolten spartelde nog wel een paar beurten tegen maar in de 21e beurt viel die laatste carambole voor Ad Bruin en kon hij zich laten tronen tot kampioen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl