HALstad Centraal

PCC Alkmaar heeft de finale van de Nederlands/Belgische kunst- en techniekwedstrijd Artcadia bereikt met haar project ‘Evaporation Dome'. Samen met negen andere scholen gaat het PCC strijden voor de winst tijdens de grote finale op 11 april in het Evoluon in Eindhoven.

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijk techniek- en kunstwedstrijd, waarin leerlingen in 2 havo/vwo een stad creëren zoals die eruit zal zien in het jaar 2080. Onder leiding van docenten laten zijn ze zien hoe gebouwen, openbare ruimte, vervoer en het milieu eruit gaan zien.

Voor de 10e Artcadia stuurden 128 Nederlandse en Belgische scholen 323 maquettes, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen in. Een deskundige jury boog zich over de creaties en selecteerde elf finalisten. Een twaalfde werd door publiek gekozen.

Team Jelly-D-Moen bestaande uit Jelte, Dylan, Monte en Koen, Dylan, Jelte van PCC Alkmaar gingen met hun docent A. Tolsma aan de slag met het thema Water. Zij voorzien een drinkwatertekort en hun oplossing is om zeewater te verdampen, te vangen in een 'dome', te zuiveren en vervolgens met ondergrondse buizen te vervoeren naar verdeelcentra.

PCC Alkmaar en de andere finalisten werken hun projecten nu verder uit voor een presentatie tijdens de feestelijke finale in het Evoluon. Het winnende team krijgt een onvergetelijke reis naar de Poolse stad Warschau.

Meer informatie op artcadia.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl