HALstad Centraal

Jeugdhulpaanbieders en de gemeenten in de regio Alkmaar zijn gezamenlijk gekomen tot een tijdelijke oplossing in de tarievenkwestie, die door zes instellingen voor de voorzieningenrechter is gebracht. Voor alle partijen staat voorop dat ook na 1 januari goede jeugdhulp beschikbaar is en ouders en kinderen bij hun vertrouwde hulpverlener terecht kunnen.

In afwachting van de resultaten van een breed tarievenonderzoek, is een overbruggingsregeling voor 2018 opgesteld. Deze regeling geldt voor alle gecontracteerde aanbieders van ambulante jeugdhulp. Ook zij worden betrokken bij het onderzoek dat doorloopt tot in het eerste kwartaal van 2018.

Eind maart worden de resultaten verwacht. Door de gezamenlijke focus op een oplossing is het vertrouwen groot dat er passende tarieven vastgesteld kunnen worden.

Jan Mesu, woordvoerder namens de regio Alkmaar, en Vincent Schouten, bestuurder van Triversum, spreken gezamenlijk hun vertrouwen uit: “Geen kind tussen wal en schip; dat is steeds ons gezamenlijke doel en daar spannen wij ons gezamenlijk voor in. Kinderen en gezinnen moeten altijd kunnen rekenen op goede hulp.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl