HALstad Centraal

Woensdagochtend is er ter hoogte van de Ringersbrug toch weer een zebrapad aangebracht op het wegdek van de Kanaalkade.

Op aandringen van onder andere politieke partijen zoals OPA en BAS, heeft het college vorige maand besloten het zebrapad weer te laten aanbrengen op het wegdek. Vooral voor voetgangers bleek het een onduidelijke situatie te zijn geworden. Op dit punt steken voetgangers over, ligt er een busbaan in het midden en rijden er auto's in twee richtingen.

Opvallend is dat omwonenden juist beweren dat er sinds het verdwijnen van het zebrapad juist minder noodstops 'te horen zijn'. "Mensen worden nu gedwongen goed op te letten", zo is de overtuiging.

Gemeente Alkmaar heeft een paar maanden geleden op advies van een verkeersdeskundig bureau aanpassingen gedaan aan de beruchte oversteekplaats.

De busbaan kreeg een groene kleur, de oversteekplaats werd verhoogd en de zebrastrepen verwijderd. Verder werden pijlen op de busbaan aangebracht en een knipperlicht geplaatst dat een naderende bus aankondigt.

De oversteekplaats zou hiermee veiliger worden, luidde het advies. Uit een veiligheidsstudie bleek dat een zebrapad overbodig was geworden omdat de oversteek op drukke momenten wordt geregeld door verkeerslichten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl