HALstad Centraal

Dinsdag 07:00 uur is gestart met de renovatie van de Eenhoornbrug. De brug over het Verdronkenoord krijgt een nieuwe hameipoort en de brugbalans wordt hersteld. De werkzaamheden zullen zeven weken duren.

In 2016 bleek tijdens periodieke controle dat de Eenhoornbrug in matige staat verkeerde. Na verdere inspectie is besloten nog in 2017 groot onderhoud te plegen. Maandagochtend is de brugbalans verwijderd en de poort omgezaagd. Het bovendeel wordt door de Harlingse aannemer Oosterhof Holman gerenoveerd en geconserveerd. Dinsdag 31 oktober wordt de brugbalans tussen 07:00 en 17:00 uur teruggeplaatst op een nieuwe poort. Op 1 en 2 november wordt afgemonteerd.

Voor de werkzaamheden zijn een telekraan en een speciaal transport vrachtwagen ingezet. Aan de noordzijde van de Eenhoornbrug is de weg hiervoor tot 17:00 uur afgesloten en parkeerplaatsen vanaf de Bierkade zijn afgezet voor transport. Tijdelijk is tweerichtingsverkeer ingesteld op de zuidzijde van het Verdronkenoord en in de Zoutstraat.

Bij terugplaatsing van de brugdelen volgt hetzelfde ritueel. Tijdens de afmontage is alleen de brug afgesloten. Twee weken van tevoren zullen hiervoor een waarschuwingshek en tekstborden worden geplaatst.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl