In juli verzorgt Marieke Kraakman bij Hortus Alkmaar kruidenworkshops. Er zijn twee avonden georganiseerd. Op vrijdagavond 7 juli wordt er kruidenzalf gemaakt, op vrijdagavond 14 juli gaat het om helende en genezende kruiden tegen zomerse ongemakken.

De workshop op vrijdag 7 juli is zeer geschikt voor ouders met (tiener) kinderen. Eerst wordt er een korte uitleg gegeven, vervolgens wordt er van kruidenolie madeliefjeszalf gemaakt, de zalf mag mee naar huis genomen worden. Terwijl de zalf afkoelt wordt er een wandeling gemaakt door de kruidentuin waarbij er kruiden geplukt mogen worden waarvan daarna lekkere thee gemaakt wordt.

Insectenbeten, zonnebrand, diarree en reisziekte, zomerse ongemakken waarbij kruiden kunnen helpen op een milde en natuurlijke wijze. Tijdens deze workshop op vrijdagavond 14 juli wordt uitgelegd welke kruiden er gebruikt kunnen worden en hoe ze verwerkt moeten worden. Uiteindelijk wordt er madeliefjeszalf gemaakt die ook weer mee naar huis genomen kan worden.

De avonden vinden plaats in de Hortus op de Berenkoog in Alkmaar, voor aanmelding of meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl