Op het bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar opende de wethouder van Gemeente Alkmaar Jan Nagengast het eerste NXT station. LNG (Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar aardgas) is een schoon en stil alternatief voor diesel. GP Groot wil dit op steeds meer plekken beschikbaar maken voor transporteurs.

GP Groot ontwikkelde het duurzame NXT-station. Er wordt al gesproken over “het tankstation van de toekomst”. In de regio Alkmaar was de vraag naar LNG groot. Voor de verkoop van LNG werd de samenwerking met ENGIE LNG Solutions gezocht. Door uitdagingen op het gebied van klimaat en luchtkwaliteit groeit de vraag naar minder milieubelastende mobiliteit. Er zijn goede alternatieven voor benzine en diesel beschikbaar, de verkrijgbaarheid ervan is echter nog niet optimaal. Er is veel vraag naar LNG in de regio en door het openen van dit tankstation hoopt GP Groot aan die vraag te kunnen voldoen.

Wethouder Jan Nagengast is enthousiast; “Alkmaar is blij met de toevoeging van het nieuwe tankstation op de Boekelermeer. Het maakt schonere brandstoffen toegankelijk en dat is positief voor het terugdringen van de CO2-uitstoot in Alkmaar en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dit past goed dan ook goed in de duurzaamheidsdoelstellingen van Alkmaar.

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl