Gedeputeerde Staten van Noord Holland heeft gemeente Langedijk een termijn van 2 jaar gegeven om de ambtelijke fusie rond te maken. De gesprekken hierover met de eventuele partners zijn net gestart, maar GS maakt in een brief aan de gemeente duidelijk dat er voor eind 2017 een keuze moet worden gemaakt, zo meldt het NHD.

Sinds er in april voor een ambtelijke fusie is gekozen zijn er geen termijnen genoemd, dit viel Gedeputeerde Staten op. GS vindt het van groot belang dat begin 2020 alles rond is. Dinsdagavond tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat er reeds een eerste gesprek heeft plaatsgevonden met een eventuele partner. Wethouder Nieuwenhuizen hulde zich hierover verder in stilzwijgen. Navraag van de redactie bij de afdeling communicatie van Langedijk woensdag leverde ook niets op. Donderdag is er te lezen in het NHD dat deze eerste gesprekspartner toch Heerhugowaard blijkt te zijn.

Volgens burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard werken de HAL gemeenten momenteel samen aan verschillende thema's voor de toekomst, hierin willen zij een overbrugging vinden voor de verschillende belangen van de drie gemeenten, aldus het NHD.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl