De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) is een proef gestart waarbij patiënten thuis chemotherapie krijgen. Dit is vooralsnog alleen mogelijk bij een beperkte groep kankerpatiënten, vooral mensen die alvleesklier- en darmkanker hebben komen in aanmerking. Momenteel is er één patiënt die van deze methode gebruik maakt, zo is te lezen in het NHD.

Daarnaast is er ook te lezen in de krant dat NWZ stopt met genderchirurgie, het operatief uitvoeren van geslachtsveranderingen. De mensen die op de wachtlijst staan worden nog wel geopereerd. Voordat er een genderoperatie wordt uitgevoerd komen er psychologen, endocrinologen en gynaecologen aan te pas, in het ziekenhuis vindt alleen de daadwerkelijke operatie plaats. Er is momenteel maar één plastisch chirurg die gespecialiseerd is op dit gebied en dat vindt de NWZ te kwetsbaar, zo meldt het NHD.

De NWZ, die momenteel in de startfase zit van een ingrijpende vernieuwbouw, werd in 2016 in de jaarlijkse test van het weekblad Elsevier beoordeeld als één van de beste ziekenhuizen van Nederland. Het jaar daarvoor, toen het ziekenhuis nog MCA heette, kwam het slechter uit de bus. Dit kon te maken hebben met de fusie met het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, verklaarde Elsevier.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl