Op de drie lege plekken in het stadshart van Heerhugowaard, waar al sinds 2001 niets gebeurt, zullen binnenkort de eerste gebouwen verrijzen, zo meldt het NHD. Gemeente Heerhugowaard is tot een akkoord gekomen met projectontwikkelaar De Nijs, de eigenaar van de grond.

Vorig jaar stapte de gemeente naar de arbitragecommissie voor de bouw omdat er na 13 jaar nog niets gebeurde. De crisis was geweest, de woningbehoefte veranderde en in 2014 vond de gemeente het tijd voor actie, zo is te lezen in de krant. De arbitragecommissie heeft nu bemiddeld in het conflict en de beide partijen besloten met een schone lei te starten. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt en er ligt een duidelijke planning. In 2021 moeten de appartementencomplexen er staan.

Het NHD meldt verder dat achter het gemeentehuis een appartementencomplex komt, in 2018 begint de bouw. De plek naast het Stadsplein wordt bebouwd met 200 appartementen in blokvorm, daaronder nog wat winkels en voorzieningen. Op de hoek van de Tangent komt een groot gebouw met 160 woningen. Indien er een woningcorporatie gevonden wordt die woningen wil afnemen van de bouwer zal er een deel sociaal worden, en het andere deel vrije sector.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl