GP Groot viert haar 100-jarige jubileum op zaterdag 10 juni met een groots opgezette open dag. Bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld op het terrein aan de Boekelerdijk in Alkmaar, dat voor deze dag is omgedoopt tot ‘Duurzaamheidslocatie’.


Onder het motto ‘Van afval naar grondstoffen en energie’ worden onderdelen van GP Groot gepresenteerd en gedemonstreerd, zoals  de scheidingsinstallaties en NXT, het tankstation van de toekomst dat op 8 juni opent. Een greep uit het bomvolle programma: een mini-expositie van jurken uit gerecycled materiaal, een voetbalclinic van trainers van Jong AZ en VV Limmen, een ‘energiek’ fietsspel, een mini-kartbaan en een race simulator waarin je het op kunt nemen tegen Tom Coronel. Voor wie graag overzicht heeft, is er een prachtig uitzicht over het terrein.


Voor de open dag is de ingang aan de Zirkoonstraat. Er worden veel bezoekers verwacht, dus het verzoek is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Wel zo milieuvriendelijk ook. Auto's kunnen op P8 van AZ. Vanaf daar rijden pendelbussen.


De open dag duurt van 11.00 tot 15.30 uur en toegang is gratis. Wie zich van tevoren aanmeldt via www.opendaggpgroot.nl ontvangt bij inlevering van de aanmeldbevestiging iets lekkers. Op de website staan ook het volledige programma en het veiligheidsreglement voor het terrein.


SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl