Telegraaf TV besteedde donderdag aandacht aan de schokkende moord op de 28-jarige Mark Kerssens uit Akersloot in 2003. Alkmaar was in diepe rouw vanwege de bizarre dood van de horecaportier. De moord is nog steeds niet opgelost, er is een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip.

Op 6 juli 2003, tijdens een optreden van de band Van Dik Hout, loopt een groepje onruststokers op het Waagplein de sfeer te verpesten. Mark spreekt de groep daarop aan in zijn functie als portier en vertelt ze dat ze het café niet meer in mogen.

Daarna lijkt de rust is wedergekeerd, maar om 23.30 uur gebeurt het ondenkbare. Ter hoogte van cafe Demi's pakt een opvallend grote man met bivakmuts een pistool en schiet Kerssens in de nek. De beresterke Mark valt zwaargewond neer, zijn collega werpt zich over hem heen en roept de andere portiers.

Twee collega's zetten de achtervolging in maar moeten die al snel staken omdat de dader, die rustig wegloopt over een vol Waagplein het vuur opent op zijn achtervolgers. De 28-jarige Mark Kerssens overlijdt dinsdag 8 juli aan zijn verwondingen.

In september 2003 wordt Heerhugowaarder Rudolf C. opgepakt omdat hij volgens getuigen bij het groepje onruststokers hoorde.  C, Surinamer en groot van postuur is bovendien op videobeelden te zien en kleding die hij mogelijk die avond droeg wordt aangetroffen in zijn huis. Ook heeft een getuige vlak na de schietpartij een man met een dikke gouden ketting gezien. C. blijkt in het bezit te zijn van een soortgelijke ketting.

Na een reconstructie waarbij niemand C. met zekerheid kan identificeren en het, naar verluidt vruchteloos afluisteren van zijn gsm, wordt C. die te boek staat als levensgevaarlijk, weer vrijgelaten. De moord is nog steeds niet opgelost.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl