Stichting Cultuurpark de Hout verzorgt alweer voor de 26e keer zondagmiddagfestivals in de Alkmaarder Hout. Samen met Artiance wordt zondag 11 juni voor het eerst ‘De Hout Classic’ georganiseerd. Aan bod komt klassieke muziek, puur maar ook gevlochten met hedendaags geluid.

Het festival biedt jong en oud een bijzondere middag met optredens van onder andere Orchestre Partout (zeer talentvolle muzikanten uit het AZC), Blaaskwintet De Vijf Windstreken (deel van het Kamerorkest VU Amsterdam), Robin Schot (winnaar Solistenconcours Artiance), Barok ensemble Ferro Forte, het meerstemmige SYA, Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland, de Alkmaarse mezzo-sopraan Ingrid Stijsiger en nog veel meer.

Stichting Orgelfestival Holland verzorgt twee keer een workshop 'Orgel bouwen voor kinderen' en Iets van Els zorgt de gehele dag voor verder creatief vermaak. Kids kunnen in de “kiekdoosjes” van kunstenares Sophie Terluin kijken en een workshop bij haar volgen.

De middag wordt afgesloten met een voor Alkmaar nieuwe top-act. Harpiste Emilie Bastens en DJ Phiilippe brengen in bijzondere co-creatie op de bühne voor een bijzonder slot van De Hout Classic.

Het evenement duurt van 13:00 tot 19:00 uur Meer informatie is te vinden op cultuurparkdehout.nl, artiance.nl en op de bijbehorende Facebookpagina’s.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl