Op zaterdag 10 juni is er een nieuw buitenevenement in Bergen: Live op het Plein. Van 14:00 uur tot middernacht zijn er diverse optredens bij te wonen op het Plein, bij Steffs Beter Belegd.

Live op het Plein komt voort uit Popweekend Alkmaar en compenseert het gebrek aan een mooie popdag in het centrum van Bergen. Het concept is dat er minimaal twee lokale bands optreden en een semiprofessionele band. De afsluiter moet redelijke bekendheid hebben. De intentie is om het een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

De aftrap is voor Howling Hurricanes uit Bergen. Angela Groothuizen debuteerde met deze band, waarvan haar. broer Jos nog steeds de bassist is. Daarna speelt Jimmy’s Gang met bassist Cees van de Laarse, bekend geworden van Brainbox.

Om 19.00 uur treedt Dennis Burke op. Hij begon als kind met zingen en won als tiener het Surinaamse Songfestival. Op zijn 18de ging hij naar Nederland en trok met de Dutch Rhythm Steel & Showband door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarna werd hij frontman bij onder andere Coconara (reggae, soul, funk, calypso), Blues DeVille (met Kees Dusink), The Soulsurvivors en Dennis Burke Rhythm & Soulband, en hij treedt op met grootheden als Arthur Conley en Billy Paul.

De dag wordt afgesloten met een groot jubileumoptreden van Stage Rock Band. Deze Noord-Hollandse formatie kwam in 2002 voort uit de Highwayband die in 1973 het hoofdpodium van Paradiso had bereikt en drie keer in het buitenland optrad. De basis is al jaren hetzelfde gebleven. Het repertoire bestaat uit jaren 70, 80 en 00 muziek met een ‘rocksausje’.

In de drie pauzes van een half uur speelt de rockabillyband The Spectators op het subpodium.

Entree voor het Live op het Plein is gratis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl