Nadat het huurcontract van hun pand aan de Bierkade na 20 jaar afliep, kreeg het COC onderdak aangeboden van lunchroom Abajo aan het Verdronkenoord. De samenwerking liep niet lekker en op 23 mei is deze eenzijdig beeïndigd door de voorzittter van stichting Abajo, Martin Rijkers. Volgens Rijkers kwam het COC niet opdagen op deze belangrijke afspraak omdat ze de afspraak vergeten waren, zo meldt het NHD.

Er waren meer strubbelingen, bezoekersaantallen van vaste avonden bleken beduidend minder te zijn, terwijl Abajo er wel personeel voor in moest schakelen. Voor de leden van het COC daarentegen vielen de prijzen van consumpties tegen. Zij zijn gewend aan kantineprijzen, zoals in het pand aan de Bierkade het geval was. De druppel die de emmer deed overlopen kwam tijdens de botenparade. Er zouden zich 450 feestgangers melden in Abajo, er zou zelfs een filmploeg komen met Henny Huisman. Uiteindelijk kwam er niemand, behalve het bestuur van het COC, die zelf broodjes mee hadden genomen, zo is te lezen in de krant.

De krant meldt dat de Stadskantine aan de Noorderkade het COC Noord-Holland Noord de komende tijd opvangt. Zij mogen hier vergaderen en bijeenkomsten organiseren. Voorzitter Richard Ivangh van het COC hoopt binnenkort op een vaste plek voor zijn club.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl