Streekstad Centraal

Gemeente Alkmaar is 11 mei aangesloten bij de landelijke publiekscampagne Operatie Steenbreek. De acties van Operatie Steenbreek zijn er op gericht om het bewustzijn te vergroten en inwoners te ondersteunen bij de vergroening van hun tuin. Nu het aantal hevige hoosbuien toeneemt, zullen we wateroverlast moeten tegengaan. kampen we steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten gevaar over te lopen. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke financiële schade.

,,De groene ruimte in Alkmaar is van onschatbare waarde hier moeten we zuinig op zijn. We doen er dan ook alles aan om inwoners te stimuleren tuinen en buurten groener te maken; Tegels eruit, Groen erin. Campagnes zoals Operatie Steenbreek geven nieuwe inspiratie. De gemeente zelf zal ook in onze gemeenschappelijke, openbare buitenruimte, inzetten op meer groen. Zo zorgen we er samen voor dat Alkmaar nog mooier en aantrekkelijk groen wordt. ” geeft wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA) aan.

Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, tijdens het evenement Groen Alkmaar kunnen inwoners tuintips krijgen en inspiratie opdoen. Inwoners kunnen hier ook een tuintegel inleveren en krijgen in ruil daarvoor een plant. Groen Alkmaar is op het Canadaplein van 12:00 -17:00 uur.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl