‘Every company is an IT company’. Vanuit deze gedachtegang stijgt de vraag naar IT’ers binnen het bedrijfsleven. Ook de vraag naar vrouwelijke IT’ers stijgt. Waarom? “Meiden zorgen voor een mooie diversiteit in een wereld vol testosteron.” vertelt Chris Obdam, CEO van online productontwikkelaar Holder & RAD-platform Betty Blocks. Om die reden riep hij de meetup groep Chicks with Divs in het leven.

“Onlangs was ik in de Kaasfabriek bij ‘Junior Internet of Things’. Daar waren bijna net zo veel meiden als jongens.” Maar vaak wordt programmeren nog geassocieerd met gamen en mannelijke nerds. Om meiden te prikkelen zette Chris Obdam Chicks with Divs op. “We willen graag meiden laten zien dat het geen stereotype mannenberoep is, maar het juist leuk is om met nieuwe online technieken te werken. In feite ben je continu aan het puzzelen en raadsels aan het oplossen.”

“We hebben een open cultuur in onze organisaties en hechten dan ook veel waarde aan diversiteit. Vrouwen brengen een hele andere dynamiek met zich mee. Rust, structuur en inlevingsvermogen.” vertelt Chris. “Mannen hebben een natuurlijke prestatiedrang met veel meer een ieder voor zich instelling. Deze eigenschappen samen versterkt een team én de diversiteit in een organisatie!”

De eerste Chicks with Divs meetup vindt op dinsdag 16 mei plaats, gevolgd door een masterclass in september en een echte RAD-race (Rapid Application Development) in december. Kijk op meetup.com voor meer info.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl