Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat dit ook vlak voor de kust in de branding zo is, verbaast mensen nog wel eens. Op zondag 21 mei kun je dat leven gaan ontdekken door samen met IVN-gidsen te korren aan de kust van Bergen aan Zee.

Korren wordt gedaan met een groot sleepnet, dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Je hoeft dus zelf niet de zee in. Na een "trek" wordt het net geleegd in een grote bak. De gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is. Denk aan wieren, prachtige anemonen en natuurlijk vele vissen en andere diersoorten. Kijk een platvisje diep in de ogen of hou een garnaal vast. Bekijk de zeepok die eenmaal weer onder water zes paar dunne lange pootjes uitsteekt om plankton te vangen.

Zondag wordt om 10:00 uur gestart vanuit het IVN-gebouw Parnassia. Het korren duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kost € 2,50 per volwassene (kinderen doen gratis mee). Na afloop kun je kijken wat Parnassie tentoonstelt en iets drinken. Kijk voor meer info op ivn.nl/nkl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl