De Alkmaarse rechtbank heeft twee mannen schuldig verklaard van inbraak in een schuur te Broek op Langedijk op 11 november 2016. De 32-jarige Jon G. uit Wormerveer wacht een celstraf van elf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, de 28-jarige Dimitri U. uit Krommenie krijgt negen maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Dit meldt het NHD. Daarnaast moeten ze € 5.500 schadevergoeding betalen.

Op de bewuste nacht werd het inbrekersduo door agenten gesnapt met een grote hoeveelheid spullen, die niet lang daarvoor uit een schuur in Broek op Langedijk waren verdwenen. Eén van de twee was ook in het bezit van GHB. Een inbraak eerder die nacht bij snackbar Het Haventje werd eveneens aan Jon en Dimitri gekoppeld. 

Het inbrekersduo heeft al meer op hun kerfstok. Bij een huiszoeking werd bij U. een vuurwapen en een grote hoeveelheid gestolen gereedschap gevonden. Justitie stelt dat het duo de gestolen waar wilde verkopen voor drugs.

Geëist waren celstraffen van taalf en elf maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Zowel Jon als Dimitri hield vol dat de twee inbraken niet hadden gepleegd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl