Op vrijdag 12 mei gaat op basisschool De Cocon in Alkmaar de 'Bibliotheek op School' op feestelijke wijze van start. De Bibliotheek op School is een landelijke educatieve aanpak van de bibliotheek, het basisonderwijs en de gemeente om het leesplezier van kinderen te vergroten.

De feestelijke opening start om 11.00 uur. Hanneke Idema, manager Publieksdiensten van Bibliotheek Kennemerwaard en Lydia Carfora, schooldirecteur van De Cocon onderteken het contract en daarna verzorgen leerlingen de openingshandeling.

De Bibliotheek op school is een intensieve meerjarige samenwerking tussen basisscholen en de bibliotheek. Doordat de bibliotheek en de scholen hun krachten bundelen en elkaars expertise en bewezen programma’s benutten, werken ze samen aan aantoonbare verbetering van onderwijsresultaten op het gebied van lees- en taalvaardigheid en informatie- en mediavaardigheden. Door deze vaardigheden op jonge leeftijd te versterken, gaan bibliotheek en scholen de strijd aan tegen laaggeletterdheid en dragen zo bij aan de mediawijsheid van burgers. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Vrij lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Ook de gemeente Alkmaar onderschrijft het belang van een goede taal- en leesvaardigheid.

Voor meer informatie kunnen die ook interesse hebben scholen contact opnemen met Jeanet Doodeman, domeinspecialist jeugd. (06-81171743 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl