Het college van Alkmaar heeft de omgevingsvisie 2040 al behoorlijk scherp op het netvlies. De bedrijventerreinen rond het Noordhollands Kanaal moeten plaatsmaken voor een mix van hoogbouw, groen en recreatie. Over 25 jaar geen saaie grijze bedrijventerreinen meer maar juist wijken met gezinnen, waar de kinderen buitenspelen in het groen en vader zijn hengeltje kan uitwerpen in de stadsrivier. 

Dit is reeds vastgelegd in het concept van de omgevingsvisie, zo meldt het NHD. Deze staat gepland voor 2040 maar er zijn nu al zaken om rekening mee te houden. Bestemmingsplannen moeten worden aangepast, er zijn grondeigenaren in het gebied die met plannen voor de invulling van hun grond bezig zijn en het Noordhollands Kanaal wordt dus omgedoopt tot "stadsrivier", wat beter klinkt dan "kanaal". Deze zomer is er een inspraakperiode en dit najaar zal de politiek definitief besluiten of het plan doorgang gaat vinden.

De doelstelling is om ook belangstellenden uit andere gemeenten aan te trekken, zoals bijvoorbeeld uit Amsterdam, waar de huizenprijzen torenhoog zijn. Volgens het NHD zijn er nu al 30% "nieuwe" Alkmaarders die uit de grote steden komen, naar verwacht worden dit er nog veel meer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl