Na 70 jaar lang de start en finish in de Zaanstreek te hebben gehad, verhuist de basis van de Internationale Profronde van Noord-Holland dit jaar naar Alkmaar. Op zondag 14 mei gaan 200 prof- en elitecoureurs om 11.00 uur op de Kanaalkade van start voor de 71ste editie. 

Er wordt 180 km gereden. Naar verwachting komen de renners rond 15:00 uur terug naar de Kanaalkade, om vervolgens na nog drie omlopen van 9,5 km te finishen tussen 15:30 en 16:15 uur. Tijdens deze omlopen gaan de renners telkens over de kinderkopjes van de Munnikenweg.

Op de Kanaalkade start om 11.30 uur een programma voor de toeschouwers met muziek, een Moederdagspel, braderie, springkussenhuis, en workshops en clinics van onder andere de KNWU, In Balans, Karatevereniging Funakoshi, Wielervereniging Noord-Holland en Dansschool Dentro. De koers kan live gevolgd worden op een groot scherm en een enthousiaste presentator houdt je op de hoogte. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen zelf een sprintje trekken in de Decathlon Dikke Banden Race om 12:30 uur.

Dilsad Musul is dit jaar de Rondemiss. De 20-jarige schoonheid werd door de organisatie gespot, toen ze het gezicht van het Regio College werd. Hier studeert ze Luchtvaartdienstverlening. Ze wielrent zelf niet, maar is wel heel sportief. “Ik doe aan fitness en volleybal, allebei zo’n twee á drie keer per week.”

Meer informatie op profrondevannoordholland.nl en dikkebandenrace.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl