Op zaterdag 13 mei is alweer de derde editie van het Streekfestival in Heerhugowaard. Tijdens het festival presenteren lokale en regionale verenigingen, kunstenaars, artiesten en initiatieven zich in Middenwaard en buiten op het Coolplein. Er is van 10.00 tot 17.00 uur genoeg te doen voor jong en oud!

Op en rondom het Coolplein vindt een grotere streekmarkt plaats dan voorheen, met zo’n 50 kramen. Verder zijn er oude ambachten te bekijken zoals schaapscheren, pony ritjes te maken en je kunt kalveren knuffelen. Natuurlijk is er muzikale opluistering door lokale singer-songwriters.

Tv-kok Mathijs Vrieze verzorgt op het ANWB-plein in Middenwaard een kookdemonstratie tussen 11.00 en 16.00 uur. Hier laat hij zien wat voor een lekkers je allemaal kan maken met streekproducten en producten uit de verswinkels van het winkelcentrum. Mathijs is geboren en getogen in deze regio dus die weet wat wij lekker vinden.

Op het Stadsplein vindt tegelijkertijd een Landmachtdag van de Nederlandse Defensie plaats. Maak kennis met de militairen van het 20 Natresbataljon. Zij verzorgen diverse demonstraties, patrouilles, een wateroversteek, en een wapen experience. Klauter de klimtoren in of de hindernisbaan over of kijk wat er nog meer te beleven valt.

Alle activiteiten zijn gratis. Het gehele programma is te vinden op middenwaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl