"Alkmaaaaar zit in mijn Haaaart!" Het kenmerkende gebulder van Bertje Doperwtje komt je al van veraf tegemoet. Bertje is een attractie en foto's van de o zo herkenbaar groen geklede zanger gaan de hele wereld over.

Niet zo vreemd dus dat hij dinsdag de officiële opening mocht verrichten van Alkmaars eigen Toeristen Informatie Punt of kortweg TIP. TIP is een commercieel intitiatief dat het takenpakket van de ook nog bestaande VVV heeft gedupliceerd en verder heeft uitgebreid. TIP is te vinden bij het King's Inn hotel in het centrum van Alkmaar Een centrale plek dus  voor TIP in de binnenstad, de winkel is 'toeristechnisch' gezien beter bereikbaar dan het VVV kantoor in de Waagtoren.

Waar toeristen zich tijdens de kaasmarkt-vrijdag eerst een weg naar het Waagplein moesten banen voor informatie over Alkmaar kunnen ze nu terecht op de Gedempte Nieuwesloot, vlak bij de Kanaalkade. Precies op de route voor toeristen die de auto op Overstad parkeren of bezoekers die de stad als onderdeel van een riviercruise bezoeken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl