Iets kleiner dan de grote broer op vrijdagochtend was daar dan dinsdagavond de eerste avondkaasmarkt. Even wennen voor de meeste kaasdragers en zetters maar het heeft een positief gevoel achtergelaten. Het publiek was rond 1900 uur behoorlijk vertegenwoordigd, maar na een uur was het flink rustiger.

Dat zou, naast het flink zakken van de temperatuur, ook te maken kunnen hebben met het wat chaotische karakter van deze eerste avondkaasmarkt. Een flinke delegatie aan BN-ers namen namelijk bezit van het Waagplein om de bel te luiden en alvast de Marathon tegen Kanker van 17 mei onder de aandacht te brengen. Alkmaar staat dan in het teken van een groots opgezette tv-actie dat live vanaf het Waagplein gepresenteerd wordt door Caroline Tensen.

Tijdens de ‘Marathon tegen kanker’ komen mensen in actie tegen kanker waaronder verschillende bekende Nederlanders, zoals bijvoorbeeld modeontwerpster Olcay Gulsen, Gijs Staverman en Bibian Mentel. Maar ook Nick en Simon doen mee en kunnen toegejuichd worden wanneer ze over de finish komen. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte dinsdagavond een fotoreportage die te zien is op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl