In de interessante 'double bill' beweegt het Internationaal Danstheater zich van de tango naar muziek en dans uit het Zwarte Zeegebied, samen met het orkest Tango Extremo onder leiding van Tanya Schaap. Op dinsdag 10 mei komt het gezelschap naar Theater De Vest met 'Tango/Mania'.

De tango ontstond rond 1880 in de huurkazernes van Zuid-Amerika, waar Europese emigranten arriveerden en op de patio’s zongen, musiceerden en dansten. De tango is doordrenkt van emotie, passie, melancholie, verlangen en heimwee. Choreografe Neel Verdoorn liet zich voor ‘Tango’ inspireren door de legendarische pianist, componist, arrangeur en orkestleider Osvaldo Pugliese.

Roemenië kent ook een diepgewortelde danstraditie. Choreograaf Corneliú Ganea gaat terug naar zijn roots en verdiept zich in de oude tradities. Ganea baseert zich voor ‘Mania’ verder op de Turkse hora, een traditionele volksdans, die in een grote cirkel wordt gedanst door iedereen die maar mee wil doen.

Het Bal Populair nodigt het publiek na afloop van de voorstelling uit om met de dansers en de musici op de muziek uit de voorstelling hun eigen dans invulling te geven. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Tango/Mania begint om 20:15 uur. Kaarten kosten € 25,00 en zijn te bestellen via theaterdevest.nl. Voor € 2,50 extra kun je vooraf om 19:30 uur een introductie bijwonen, die de beleving van de show nóg intenser maakt. Kijk op YouTube naar de trailer van Tango/Mania.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl