Op vrijdag 19 mei geeft Toonkunstkoor Alkmaar een concert in de Grote Kerk van Alkmaar. Het koor gaat, onder leiding van dirigent Marcel Joosen en met steun van Philharmonia Amsterdam en diverse professionele solisten, de uitdaging aan met de Carmina Burana van Carl Orff en het Te Deum van Antonín Dvořák.

Orff selecteerde in 1935 een aantal liederen uit de middeleeuwse Carmina Burana en schreef er zijn eigen muziek bij. Hij beeldt het leven uit als een soort rad van fortuin. Het wordt noodlot beklaagd met het bekende ‘O Fortuna!’, waarmee Orff de compositie begint en eindigt. Daartussen draait de compositie mee met het rad. Het tweede werk is het Te Deum uit 1892 van de Tsjechische componist Antonin Dvořák, met haar prachtige ingetogen, maar ook uitbundige melodielijnen.

Carmina Burana wordt voor het eerst door het Toonkunstkoor gebracht. Het instuderen was op zichzelf al een feest en zorgde voor hilarische momenten. Sommige teksten zijn echte tongbrekers, zoals het mannenkoor In Taberna. Ook de ietwat gewaagde teksten is heel andere koek dan de Requiems, Te Deums en Stabat Maters. Het koor wordt voor de opvoering versterkt door pianiste Annelies Komen, sopraan Aliya Akhmadeeva, tenor Joaquin Asiáin en bas Pieter Hendriks.

De kerk is om 19.00 uur open en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 27,50 inclusief consumptie in de pauze en zijn verkrijgbaar via 072-5150058 of kijk op toonkunst-alkmaar.nl. Er is ook een VIP-arrangement van €60. Vrienden van de Grote Kerk krijgen korting. Hou ook Facebook in de gaten. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl