De Alkmaarderhout komt op zondag 7 mei uitgebreid in beeld. Niet alleen kan heel Nederland dan op NPO2 kijken naar een tv-item in het programma De Monitor van KRO/NCRV om 22:30 uur, stichting Red de Hout organiseert die dag ook een fotoexcursie om de aandacht op de bedreigde natuur rond het ziekenhuis te vestigen.

Teun van de Keuken van De Monitor sprak op 16 april met Mathijs Altena van Red de Hout over de bouwplannen van gemeente Alkmaar en NWZ en de bedreiging voor de natuur in de Alkmaarderhout. "De insteek was de nieuwe Wet Natuurbescherming, die feitelijk het tegenovergestelde mogelijk maakt van wat hij suggereert. Bescherming is een wassen neus", meent Mathijs. Volgens hem doet de gemeente alsof het wel mee zal vallen met het verlies aan natuur, ondanks conflicterende conclusies van een Sweco-natuuronderzoeken en diverse biologen.

Onder leiding van een aantal (amateur)fotografen van Red De Hout wordt zondagochtend een foto-excursie in De Hout gehouden. Iedereen is welkom zich te laten inspireren door de mooie natuur. De mooiste foto’s worden op de Facebookpagina en website van Red De Hout geplaatst en mogelijk gebruikt voor toekomstige foto-exposities. Er wordt om 10.30 uur verzameld bij de vijver van Westerlicht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl