De Koninklijke Landmacht trekt van maandag 8 mei tot en met zaterdag 13 mei het land in om te vertellen en tonen wat haar militairen doen voor en namens de Nederlandse samenleving. De publieksmanifestaties zijn op de laatste dag op elf locaties in Nederland, waaronder Heerhugowaard.

Vanaf 8 mei zijn er presentaties op basisscholen. Ruim 2.000 groepen 7 en 8 gaven dit jaar aan een militair voor de klas te willen tijdens de Landmachtdagen.

Op zaterdag de 13e presenteren militairen van 11 Luchtmobiele Brigade en 20 Natresbataljon van het Korps Nationale Reserve zich aan het Waardse publiek. Voertuigen, wapens en materiaal staan opgesteld om een indruk te geven van het veelzijdige werk. Er zijn demonstraties en voor de liefhebbers van een uitdaging een klimtoren en een heuse hindernisbaan. Voor de kleinere bezoekers is er een opblaasbare variant. Gedurende de dag lopen sociale patrouilles door de stad en gaan het gesprek aan met publiek.

De afsluitende dag van de Landmachtdagen is van 10:00 tot 16:00 uur op de locaties Stadsplein, Koraal en Parelhof rond het gemeentehuis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl