Op dinsdagavond 2 mei vindt in Wijkcentrum De Eenhoorn een lezing over het surf & beach clean up project Love Not Waste plaats. Initiatiefneemster Gaby van Wonderen uit Bergen, doet verslag van haar reis die zij de afgelopen maanden langs de Atlantische kust maakte, van Nederland naar Marokko. De lezing start om 19.00 uur, en een ticket kost € 5,00 aan de deur.

Tijdens deze reis organiseerde ze bij surfscholen en surfhostels beach clean-up evenementen om surfers van alle nationaliteiten te inspireren het strand schoon te maken en te houden. In teams werd in een korte tijd veel plastic afval opgeruimd en daarnaast werden producten getoond die van plastic afval zijn gemaakt, zoals een rugtas gemaakt van PET-flessen en een skateboard gemaakt van plastic doppen. Met het project Love Not Waste wilde zij op een vrolijke, positieve manier onder de aandacht brengen dat plastic afval niet op het strand thuis hoort en aantonen dat plastic een waardevolle grondstof is, die eindeloos opnieuw gebruikt kan worden.

“Een waanzinnig leerzame en inspirerende trip, met veel hoogte-maar ook dieptepunten” zegt Gaby van Wonderen, nu ze terugkijkt op haar rondreis. Naast het reisverslag met veel foto’s van de clean-ups, zal ze tijdens de lezing openhartig vertellen over de ups & downs bij het opzetten van het project, het organiseren van de clean-ups en het leven onderweg in een kampeerbusje. Ook geeft ze tips voor iedereen die zelf een droomproject-of reis zou willen starten, maar niet weet hoe te beginnen. Zelf zal zij haar project Love Not Waste de komende zomermaanden in Nederland voortzetten en onder andere nieuwe clean-ups organiseren op diverse zomerfestivals dichtbij zee & strand.

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl