Alweer voor het derde jaar op rij organiseert de Alkmaarse Big Band een concert in samenwerking met de grootste Nederlandse jazz muzikanten. De derde editie is op zondagmiddag 7 mei in Victorie en gastspeler is trompettist Teus Nobel.

In 2015 mochten Benjamin Herman en Ack van Rooyen de spits afbijten, vorig jaar was de eer aan zangeres Deborah Carter. Deze optredens waren een doorslaggevend succes. De concerten is voor de bigband bron van inspiratie en een goede manier om zich te onderscheiden. Voor de muzikant is het gastoptreden een unieke gelegenheid om met een sterke bigband te spelen. En natuurlijk vindt het publiek dit allemaal prachtig.

Teus Nobel (1982) werkte samen met grote artiesten als Caro Emerald, Hans en Candy Dulfer, Kyteman Orchestra en de Amerikaan Frank McComb. Zijn carrière nam een vlucht in 2012 met zijn eerste soloalbum Flow. Daarna volgden Legacy (2014) en Social Music (2016). Nobel sleepte titels als Radio 6 Soul & Jazz Talent en de Laren Jazz Award 2015 binnen. Teus is een graag geziene gast bij tv-programma's als De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden.

De Alkmaarse Big Band zoekt naar originaliteit binnen de traditie. Ze spelen een uitdagend repertoire dat verder gaat dan de standaard bigband stukken en durven daarbij risico's te nemen.

Het concert begint om 15:45 uur. Kaarten kosten vooraf € 12,50 via podiumvictorie.nl en aan deur € 15.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl