Inmiddels is in de Grote Kerk van Alkmaar de serie vrij toegankelijke Kaasmarktconcerten weer van start gegaan. Tot en met 19 augustus is de kerk elke vrijdag geopend en worden om 12.00 uur en om 13.00 uur vrij toegankelijke concerten gegeven door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Zowel het Van Hagerbeer/Schnitger als het Van Covelensorgel worden bespeeld. 

Tot juli is wekelijks de beurt aan jonge talenten. Op vrijdag 28 april neemt Leendert Verduijn (geb. 1996) plaats achter de toetsen voor Preludium en Partita van Georg Böhm, Pavane lacrimae van Sweelinck en Fantasie en fuga g-moll van Bach. Op 5 mei speelt Nicholas Papadimitriou (geb. 1993) uit Griekenland. Hij speelt Chromatic Fantasy van J.P. Sweelinck en van J.S. Bach Fantasy in G major en 'Nun komm der heiden Heiland'.

Van 5 juli tot en met 20 september staat in de 'huiskamer van Alkmaar' eveneens een serie Zomeravondconcerten gepland. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt op grotekerkalkmaar.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de Kaasmarktconcerten. Kijk ook op alkmaarorgelstad.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl