Streekstad Centraal

In het kader van G-niale Kunst hebben eerste jaars studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)  Inholland op woensdag 10 mei creatieve workshops georganiseerd voor kinderen van De Alk, een school voor speciaal onderwijs, voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK). Bij G-niale Kunst worden ontmoetingen tot stand gebracht tussen mensen met en zonder een beperking. G-niale Kunst is een activiteit van MEE & de Wering in samenwerking met vele partners waaronder Inholland en scholen voor speciaal onderwijs. Het gehele jaar vinden er activiteiten plaats.

De workshops waren voor kinderen vanaf 9 jaar tot 13 jaar. In vijf verschillende lokalen werd er druk geschilderd, zijn er lieveheersbeestjes geknutseld en dromenvangers gemaakt. De kinderen waren heel ijverig en kunnen terecht trots zijn op hun kunstwerken. De studenten waren enthousiast dat ze ‘in de praktijk’ aan de slag mochten. De helft van de studenten heeft na afloop van deze geslaagde ochtend aangegeven het leuk te vinden om met deze doelgroep te werken.

Over twee weken gaat een nieuwe groep studenten aan de slag bij De Alk. De gemaakte kunstwerken zijn daarna voor iedereen te bewonderen bij Inholland en De Alk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl