Op maandag 24 april worden weer nieuwe kunstenaars in het Creatorium ontvangen om Overstad en Alkmaar te ontdekken en te verwerken in hun projecten. Deze vierde keer niet eentje maar zelfs twee kunstenaars. Een maand lang gaan Dewi de Vree en de Oostenrijkse Patrizia Ruthensteiner wonen en werken aan de Pettemerstraat. Wat gaat ze doen? Ze onderzoeken het geluid van Overstad en... kaas.

Dewi de Vree is een multimedia kunstenaar die zich bezighoudt met de sensuele ervaring van fysieke experimenten. Wat haar fascineert voor haar optredens, installaties en performances is de interactie tussen mens en machine. Voorbeelden van haar werk zijn een geluidsperformance gebaseerd op elektrochemie, en een live geluidspresentatie gebaseerd op de relatie tussen de temperatuur en de akoestische eigenschappen van metaal.

Op dit moment werkt ze aan nieuwe stukken voor Magnetoceptia, een reeks performances met antenne-kostuums die ze samen met de Patrizia maakt. Deze interdisciplinaire kunstenaar uit Wenen gebruikt beeldende kunst, performance, geluidskunst, mode, theater en videokunst om zo grensoverschrijdende kunstprojecten te realiseren. Om uit te vinden hoe kazen klinken, hebben ze in ieder geval een afspraak met het Kaasdragers Gilde.

Het tweetal woont en werkt van maandag 24 april tot en met 21 mei aan hun artistieke onderzoek in het Creatorium. In het weekend van 20 mei zal hun eindpresentatie plaatsvinden. Let op de aankondiging op creatorium.nu en op facebook.com/creatorium.alkmaar voor de details.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl