Streekstad Centraal

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Alkmaar investeren samen € 480.000 in cultuureducatie in het onderwijs. De verdeling is 50-50 tussen het fonds en de gemeente. De subsidie is aangevraagd onder aanvoering van Artiance en wordt uitgesmeerd over vier jaar, zodat alle basisscholen in Alkmaar vier jaar lang kunnen deelnemen aan het nieuwe programma van Cultuureducatie met Kwaliteit.

Cultuurwethouder Anjo van de Ven: "Deze toekenning is echt goed nieuws. Op deze jonge leeftijd met kunst en cultuur bezig te zijn geeft je een mooie basis voor de toekomst. Kunst maakt je wendbaar, flexibel en creatief."

Samen met bureau Cultuurprimair, het loket voor cultuureducatie, en de betrokken culturele instellingen gaan de scholen aan de slag om de kwaliteit van hun cultuuronderwijs verbeteren. Door het meerjarige programma wordt cultuuronderwijs meer dan een bezoekje aan een museum of een creatieve les: de school ontwikkelt vanuit de eigen visie op cultuur een samenhangend en doorlopend activiteitenprogramma.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl