Streekstad Centraal

FC Marlène heeft voor de zevende keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de KNVB-Beker. Dat deed het in een bloedstollende en zenuwslopende finale tegen Knooppunt uit Amsterdam. Na 3-3 brachten strafschoppen de beslissing. IJskonijn Jeroen Kossen trapte de laatste in het net, waarna hij werd bedolven onder zijn medespelers.

Manager KNVB-Zaalvoetbal Hans Schelling kon de mannen van coach Roest overigens, naast mooie woorden, niets mee geven. De 'dennenappel' was door iemand vernield en de bijbehorende medailles waren gestolen. Maar dat deerde niemand. Keeper en held Peter Rozenbeek: ,,Hoe scheef en krom die beker nu ook is, ze is wel van mooi van ons!".

Na twee afgetekende verliespartijen in de competitie startte de FC Marlène zeker niet als favoriet. Een snelle treffer van Faisel Melah bracht vertrouwen, al stond het amper twee minuten later alweer 1-1. Het spel bleef op en neer golven. Begin tweede helft was het Tom Hofkamp die na een gelukje mooi afmaakte, maar binnen een minuut stond het 2-2. De krachten leken wat weg te vloeien bij Marlène, zeker na het uitvallen van Mellah en Sander de Zwart, en Rozenbeek kreeg het zwaardeer. Toen Knooppunt 3-2 scoorde leek het gedaan, maar Kossen toverde de ploegen weer op gelijke hoogte.

De verlenging leek op niks uit te draaien, tot vlak voor het einde Amsterdam twee keer voor open doel miste. Nauwelijks bekomen van de schrik, begonnen de Heerhugowaarders de penaltyserie. Na twee rake trappen voor beide ploegen miste Hofkamp en kon Knooppunt afronden. Een ongekende save van Rozenbeek hield de hoop op goud echter levend. Met nog twee missers van Knooppunt en een van de FC, kon Kossen de winst forceren. En dat deed de routinier.

Jeroen Kossen: "Het groepje penaltynemers werd steeds kleiner. Eigenlijk neem ik nooit, nu moest ik. Toen werd ik toch wel een beetje nerveus. Maar hij ging er erg mooi in. En dan gaat het los. Het gaat erg laat worden, dat kan ik je verzekeren. Absoluut". Coach Roest was ongekend blij: "Maar vooral voor Jeroen. Dat is een jongen van de club, die moet dan die laatste nemen. Dan maakt het plaatje extra mooi. Trots op de jongens."

(bron: redactie FC Marlene)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl