Zeven leerlingen van het ROC Horizon College streden afgelopen weekend om de landelijke titels van Skills Heroes in de Amsterdamse RAI. De Skills Heroes zijn jaarlijkse mbo vakwedstrijden in de disciplines Verpleegkundige, Verzorgende IG, Gastheer / Gastvrouw, Patissier en Allround Timmerman. Het beste uit de bus kwam Verzorgende IG Chayenne de Jong uit Alkmaar met een 4e plaats. Directe tegenstander Olga Laan uit Castricum pakte een 5e plaats.

Per discipline streden acht tot negen mbo-studenten met elkaar om de landelijke titel. Allround Timmerman Victor Kaandorp uit Ursem eindigde netjes als 6e,  gastvrouwen Renske Weeda uit Castricum en Sabrina Philipsen uit Alkmaar moesten genoegen nemen met een 8e en 9e plaats.

De finales vonden plaats van 16 t/m 18 maart in de RAI. Docent Ingrid Mathôt begeleidde de mbo'ers van het Horizon College tijdens de wedstrijddagen. "De onderlinge verschillen met de overige studenten waren klein. Hoewel onze studenten geen medailles hebben gewonnen, zijn ze wel een prachtige leerervaring rijker. Ze zijn enorm gegroeid in hun vak en behoren met deze prestaties tot de beste mbo-studenten van Nederland in hun vakgebied."

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College.

Op de foto de finalisten van het Horizon College, exclusief Olga Laan (foto: Rob Duin)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl