Zondag trok de ijsmeester de stekker eruit bij de 400m-ijsbaan van De Meent, na een prachtig seizoen vol records, Nederlandse kampioenschappen en nieuwe activiteiten. Voor schaatsliefhebbers is het nu rustig afwachten tot 14 oktober; dan gaat de baan weer open.

Het schaatsseizoen op De Meent kende spectaculaire wedstrijden als de Bauerfeind KPN Marathon Cup, de finale van de Holland Cup en het NK Afstanden voor neo-senioren. Er zijn maar liefst negen baanrecords gesneuveld. Dit seizoen kende maar liefst tien buffelavonden. Nieuw was de Alkmaarse Baanchallenge waarbij deelnemers zoveel mogelijk rondjes moesten schaatsen en ook rijden in het Sportpaleis. En het bedrijfsleven heeft enorm genoten van de vele curling clinics, presentaties en arrangementen tijdens de “Winter op De Meent”.

De ijshal blijft weer open voor ijshockeyers, kunstschaatsers, shorttrackers en ook voor de verhuur. Denk aan arrangementen voor scholieren of curling clinics voor bedrijven. Bij de buitenbaan starten de voorbereidingen op de zomeractiviteiten. Ondertussen zal de ijsmeester zich bezighouden met onderhoud aan alle apparatuur - de ijsmachines en koelmachines hebben het altijd zwaar - zodat er op 14 oktober weer een daverende start van het nieuwe ijsseizoen kan plaatsvinden. (foto: Renata Jansen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl