00:00
55
00:00

Op 16 maart organiseerde Hogeschool iPabo in Alkmaar de regiofinale van het Techniek Toernooi Noord-Holland. Voor de negende keer vond dit spannende techniekevenement plaats voor alle basisschool leerlingen in de provincie. Om 13.15 uur startte de wethouder de regiofinale en de prijsuitreiking achteraf werd gedaan door niemand minder dan Sosha van het Klokhuis.

Voor elke leeftijdscategorie was er een uitdaging. De oplossingen voor de opdrachten mochten op school door de leerlingen voorbereid worden. Tijdens de wedstrijd was dus een goed bedachte wedstrijdstrategie van belang. Naast het hebben van technische vaardigheden, vormden samenwerking en elkaar iets gunnen de rode draad. De leraar mocht alleen begeleiden en bijsturen waar nodig. Aan het einde van de dag mocht elk team de 12-koppige jury, bestaande uit hoogleraren van de universiteit en docenten, uitleggen hoe ze tot de technische oplossing gekomen zijn.

De leden van de teams die in de prijzen gevallen zijn (25 stuks!) kunnen rekenen op een medaille, en per team krijgen zij een mooie bokaal. Daarnaast ontvangen de scholen van de winnende teams geldprijzen om te besteden aan materiaal voor techniekonderwijs.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl