Een historische stadskern, oerhollandse polders en een natuurgebied vol leven: de gemeente Alkmaar heeft bijzonder veel te bieden aan wandelliefhebbers. Geen wonder dat de wandelkrant ‘Te Voet’ een nominatie voor de titel 'Wandelgemeente van het jaar' verleende. De concurrenten zijn Leusden en Apeldoorn. Stemmen kan via wandelkrant.nl.

Of je nu kijkt op route.nl van wandelnetwerk Noord-Holland of andere wandelsites; routes in de gemeente Alkmaar zijn volop te vinden. Eén van de populairste is het ‘Kerkepad’ door natuurgebied de Eilandspolder, al is deze nu niet toegankelijk in het nu lopende broedseizoen.  Een andere topper is ‘Bosrijk Alkmaar’, onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Deze route gaat door De Hout, het Kennemerpark en andere verborgen plekjes in het centrum. De klassieker is altijd nog de stadswandeling langs de Waag, de grachten, de hofjes en monumenten. Een routebeschrijving is verkrijgbaar bij het VVV op het Waagplein.

In juni is Alkmaar weer terrein van de Plus Wandel4Daagse, het evenement dat duizenden wandelaars uit heel Nederland laat genieten van Alkmaars mooie omgeving. Inschrijven kan via pluswandel4daagsealkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl