00:00
55
00:00

Afgelopen woensdagavond werd na jaren van discussie en problemen het nieuwste plan voor het dorpshart van Stompetoren gepresenteerd. En daar werd voornamelijk instemmend op gereageerd. De plannen zijn vooral opgesteld door de drijvende kracht van de dorpsraad die vreesde dat er helemaal niets meer zou gaan gebeuren. Er is goed geluisterd naar alle partijen waarna dit nieuwe plan werd ontwikkeld.

Opvallend genoeg lijkt het vooral de VVD die dit nieuwe plan een warm hart toedraagt. Een door Stefan de Haan ingediende motie om de dorpsraad te steunen en de haalbaarheid te laten onderzoeken haalde het echter niet in de raad. De motie viel op omdat de VVD het vorige plan juist niet steunde. "We hebben altijd gestreden voor een breed gedragen plan met een ontmoetings- en voorzieningenfunctie, het vorige plan voldeed daar niet aan. Dit plan doet dat wel en daarom hebben we destijds die motie ingediend", zo laat De Haan desgevraagd weten.

De dorpsraad is desondanks doorgegaan met ontwikkelen en onderzoeken en nu lijkt er een echte doorbraak te zijn. Het was voor de VVD voldoende om alvast een voorschot te nemen, het plan moet immers nog 'door de politiek', en de inwoners van Stompetoren te feliciteren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl