Wie nog niet naar ‘Laurel en Hardy in Europa' in het Geoffrey Donaldson Instituut is geweest moet er snel bij zijn. De laatste dag van de bijzondere en gratis toegankelijke tentoonstelling, is namelijk zaterdag 28 januari.

De Brit Stan Laurel (1890 - 1965) en de Amerikaan Oliver Hardy (1892 - 1957) werden tussen 1927 en 1955 een van de populairste duo’s uit de filmgeschiedenis. Ze maakten meer dan honderd slapsticks, waarvan velen jarenlang enorm populair waren. 

De tentoonstelling geeft een beeld van het uitbrengen en promoten van films in Europa, en is vooral samengesteld uit origineel materiaal uit drie privé-verzamelingen. Bijzondere aandacht is er voor de Amstelveense filmdistributeur Express Film. De tentoonstelling laat ook voorwerpen zien van de eerste fanclub en van de eerste Europese Laurel en Hardy-conventie in 1936 in Parijs. Onder de topstukken zijn twee levensechte Laurel & Hardy-poppen, gekleed in de pyjama's uit Big Noise (1944). Er zijn verder unieke affiches, gesigneerde portretten, correspondentie, filmfoto’s en merchandise.

De tentoonstelling is maandag, woensdag en zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur te bekijken. Het Geoffrey Donaldson Instituut, vernoemd de Australiër die de eerste filmhistoricus in Nederland werd, is gevestigd aan de Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude. Het GDI is een particulier initiatief en bestaat zonder subsidie van de overheid.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl