Gedeputeerde Adnan Tekin reikte woensdagmiddag 18 januari de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Noord-Holland uit in 3D Makers Zone in Haarlem. Basisschool St. Wulfram uit Hoogwoud wint de Onderwijsprijs in de categorie Basisonderwijs met het 'Science Lab'. Het Petrus Canisius College (PCC) uit Alkmaar is de winnaar van het Voortgezet Onderwijs. Deze school onderscheidt zich met het 'Pomphuisje'. Beide winnende scholen vertegenwoordigen de provincie op 29 maart 2017 bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam. Daarnaast kreeg praktijkschool West-Friesland van Adnan Tekin de publieksprijs uitgereikt.

De leerlingen van het PCC hebben als proeve van hun bekwaamheid een pomphuisje gebouwd. Het is een meesterproef, zoals die in de tijd van de gilden werd toegepast. Twee leerlingen van elke afdeling hebben samengewerkt bij het opbouwen van het huisje, vanaf de fundering tot de installatie van elektriciteit. En natuurlijk moet er een werkende pomp zijn die zorgt voor de afvoer van overtollig water, op landbouwgrond bijvoorbeeld.

De jury: “Waarlijk een ‘totaalproject’ waarbij alle facetten uit de latere beroepspraktijk aan de orde komen. De resultaten zijn prachtig, getuige de vele foto’s van pomphuisjes die zijn opgestuurd.”

De initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In alle provincies wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt. De ingezonden projecten en uitslagen zijn binnenkort te vinden op www.onderwijsprijs.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl