De afgelopen week viel er bij heel veel mensen een 'telefoonboek' op de mat. Waarschijnlijk is het inmiddels toch wel wat overbodige boek linea recta naar de oud-papierbak verplaatst. Tenminste, natuurlijk wel nadat er een eerst foto voor Facebook/Twitter/Instagram is gemaakt. Verwarrend genoeg is dat overbodige papieren telefoonboek afkomstig van detelefoongids.nl en niet van telefoonboek.nl, dat regelmatig geraadpleegd wordt.

Telefoonboek.nl heeft er onlangs een 'onderzoekje' tegenaan gegooid; wat zijn de meest voorkomende namen in 15 Noord-Hollandse gemeenten. Zowel Alkmaar als Heerhugowaard bleken beiden interessant genoeg om in dat lijstje opgenomen te worden. En in Alkmaar prijkt de naam 'Bakker' fier op de eerste plaats met 112 vermeldingen. Op de tweede plaats vinden we 'Jong' met 93 vermeldingen en de derde plek wordt bezet door 'Groot' met 87 vermeldingen.

In Heerhugowaard staan exact dezelfde drie namen in de top drie, maar wel in een andere volgorde: Groot is daar de meest voorkomende naam met 134 meldingen. Er zijn dus meer Groots in Heerhugowaard dan Bakkers in Alkmaar. Bakker staat in Heerhugowaard op plek twee met 91 vermeldingen en Jong staat op de derde plek met 90 vermeldingen.

De landelijke lijst ziet er als volgt uit:
1. Jong
2. Jansen
3. Vries

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl