Het pomphuisjesproject van Vakcollege Techniek op PCC Oosterhout in Alkmaar heeft woensdag de aansprekende Noord-Hollandse Onderwijsprijs gekregen. Op 29 maart wordt bekend of het project ook de Landelijke Onderwijsprijs verovert.

Leerlingen Bouw, Wonen & Interieur sluiten hun derde praktijkjaar af met een eindopdracht. Na een heel jaar aanleren van basiskennis en vaardigheden gaan ze in duo's aan de slag om een pomphuis te ontwerpen en te bouwen. De buitenmaten staan vast, maar verder is er veel vrijheid qua ontwerp, begroting, planning, techniek, materialen en bouw. Een goede planning en samenwerking blijken vaak doorslaggevend. Ieder jaar staat de bouwhal vol met mooie pomphuisjes, waar de derdejaars zich op hebben uitgeleefd. Op PCC.nu staan meer foto’s van de pomphuisjes te vinden op Youtube staat een filmpje over het bouwproces.

Het juryrapport is lovend: “Het PCC heeft een techniekproject opgezet dat alles in zich heeft. Het is een meesterproef, zoals die in de tijd van de gilden werd toegepast. De leerlingen BWI en PIE tonen hun vakvaardigheden – en die zijn niet gering. De opdracht is uitgebreid en met grote zorg samengesteld. Er worden hoge eisen gesteld aan de bouwers. Waarlijk een ‘totaalproject’ waar alle facetten uit de latere beroepspraktijk aan de orde komen.”

Sfeerproeven op PCC Oosterhout is mogelijk, tijdens de Ouderinformatieavond op donderdag 26 januari om 19.30 uur. Leerlingen van groep 8 zijn samen met hun ouders welkom tijdens het Open Huis op donderdag 2 februari van 19.00 tot 21.00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl