Stedelijk Museum Alkmaar verwacht 2016 af te sluiten met een recordaantal van 70.000 bezoekers. In 2015 waren dit nog 38.500 bezoekers. De spectaculaire stijging is te verklaren door een sterk aanbod. Vooral de tentoonstelling 'Picasso in Holland' zorgde voor goede zomermaanden, met als uitschieter 10.000 bezoekers in augustus. De huidige expositie over de Alkmaarse classicist Caesar van Everdingen 'Vleiend penseel', met topstukken uit binnen- en buitenland, trekt ook veel nieuwe bezoekers.

Het Stedelijk Museum trekt nu veel meer publiek uit het hele land en ook is er meer buitenlands bezoek dan ooit. In het gastenboek schreven bezoekers onder meer: “Treinreis vanuit ‘Mestreech’ de moeite waard!” en “Prachtig allemaal, wij Groningers zijn wel een beetje jaloers”.

Met bijzondere tentoonstellingen over de 17e-eeuwse Alkmaarse meester Emanuel de Witte en over verzamelaar Wim Selderbeek (Sluijters, Toorop, Bergense School) verwacht het museum zijn landelijke betekenis in 2017 verder te vergroten.

Stedelijk Museum Alkmaar, geopend in 1875, is één van de oudste musea van Nederland. Het recent vernieuwde museum presenteert naast tijdelijke tentoonstellingen een hoogwaardige collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl