Unieke Zaken, het jeugdtheatergezelschap uit Alkmaar, diende dit voorjaar een aanvraag voor rijkssubsidie in via het Fonds Podiumkunsten. Ondanks positief advies werd deze, vanwege ontoereikend budget, niet gehonoreerd. Na een stevige lobby vanuit het veld ontvingen zij echter maandag goed nieuws: de Tweede Kamer maakt € 10 miljoen extra vrij voor cultuur in 2017. Daarmee zijn Unieke Zaken en 41 andere culturele instellingen uit de nood.

In november werd door de Alkmaarse gemeenteraad unaniem besloten Unieke Zaken extra te steunen. Zo werden de voorstellingen van het huidige seizoen veiliggesteld. De rijkssubsidie zorgt ervoor de 170 voorstellingen in het nieuwe seizoen door kunnen gaan, en dat de premières van Odysseus (februari) en IEORG IDUR (september) gewoon plaats zullen vinden in TAQA Theater De Vest.

Hoe de rijksregeling er voor de jaren daarna uit gaat zien is nog niet precies duidelijk. De plannen zoals omschreven in de aanvraag moesten wegens het uitblijven van subsidie worden aangepast.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl