Zaterdagochtend is in De Rijp de nieuwe ‘Buurderij De Rijp’ feestelijk geopend. Vanaf nu zijn er in de Buurdrij elke week biologische kwaliteitsproducten van boerderijen en ambachtelijke producenten uit de buurt te koop, zoals groente, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, banket, maaltijden en nog veel meer.

Boeren & Buren heeft in de omliggende landen zijn bestaansrecht al bewezen. Het netwerk is van de eerste en meest wijdverspreide initiatieven in Europa. In Frankrijk, waar het in 2011 van start ging, is het een groot succes: inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen leden en 700 Buurderijen. De app die daar eind januari 2016 werd gelanceerd, is al goed voor meer dan 100.000 downloads.

Het netwerk Boeren & Buren is opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen. Door de keten te verkorten kunnen boeren zelf hun prijzen bepalen en ontvangen zij tachtig procent van de verkoopprijs van hun producten. Wekelijks ontvangen de leden hun verse producten persoonlijk van de boeren en ambachtelijke producenten. Leden bestellen van tevoren online wanneer en hoeveel zij willen, zonder abonnement of vast pakket. Doordat alles op bestelling geoogst of bereid wordt is het gegarandeerd vers en gaan boeren zonder overschotten naar huis.

Aanmelden voor Boeren & Buren kan via www.boerenenburen.nl. (foto's: graftderijpinbeeld.nl)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl