HALstad Centraal

De Alkmaarse partijen Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) en Seniorenpartij Alkmaar (SPA) vinden dat de gemeente Alkmaar zou moeten deelnemen aan de financiële stresstest die is ontwikkeld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De stresstest geeft antwoord op de vraag of een gemeente financieel gezond is, of meteen in de problemen komt bij onverwachte uitgaven.

BAS en SPA vinden dat er nog onvoldoende inzicht is in de financiële situatie van Alkmaar. De financiële analyse die het college zelf uitvoert vinden beide partijen niet voldoende. Het Alkmaarse college voelt er echter niet zoveel voor om een stresstest te laten uitvoeren.

Volgens wethouder Pieter Dijkman is er bovendien geen geld voor een stresstest, maar volgens BAS-fractievoorzitter Ben Bijl kost een stresstest niet zoveel. Hij heeft al bij de VNG geïnformeerd hoe een stresstest uitgevoerd wordt en kreeg te horen dat de test binnenkort online beschikbaar is. In dat geval zou het voldoende zijn alleen de begrotingscijfers in te vullen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl