HALstad Centraal

Politiek is het nog altijd een heet hangijzer, en komend voorjaar gaat de Alkmaarse gemeenteraad er een beslissing nemen: de toekomst van de verkeersituatie op de Bierkade en de Wageweg.

Naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat de luchtkwaliteit op de Bierkade het slechtste was van heel Alkmaar werd in 2005 besloten de Wageweg in te richten voor éénrichtingsverkeer waarbij het verkeer wel vanaf de Vondelstraat richting de Friesebrug kan rijden, maar omgekeerd niet. Het betekent voor bewoners van bijvoorbeeld Oudorp dat zij om met de auto naar de Schelphoekgarage te komen zo'n acht kilometer moeten omrijden.

Volgens fractievoorzitter Ben Bijl van BAS is het een onderwerp dat flink leeft onder de bewoners van de 'getroffen' wijken. BAS wil daarom weten wat zij vinden dat er zou moeten gebeuren. Daartoe wordt een groot aantal kaarten verspreid waarop mensen wordt opgeroepen ter reageren via een enquête op bas-alkmaar.nl. Daar is keuze uit drie opties: de weg moet onveranderd blijven, weer de hele dag tweerichtingsverkeer worden, of alleen tussen 9:00 en 18:00 uur vrijgesteld worden voor verkeer in beide richtingen. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl